fbpx

BESPLATNA DOSTAVA UZ PORUDŽBINE PREKO 4000 RSD. PORUČITE TELEFONOM 060 63 13 008 OD 10 -18h (PON-SUB)

Pretraži proizvode

Sandale od prirodne kože – najbolji izbor za tople letnje dane

Tokom toplih letnjih dana dečijim stopala mi će najviše prijati da su bosa ali kako to nije uvek moguće, potrebno je obratiti posebnu pažnju na odabir dečije obuće.
Sandale za decu izrađene od prirodnih materijala su najbolji izbor. Papuče, klompe i japanke se nikako ne preporučuju deci mlađoj od tri godine a treba ih izbegavati i u nešto starijem uzrastu kako ne bi došlo do deformiteta u razvoju stopala ili iskretanja noge prilikom hodanja ili trčanja.

Prednji deo sandala može biti otvoren kako bi provetravanje stopala bilo lakše. Na taj način sandale će detetu pružiti dodatni osećaj udobnosti. Za one koji tek prohodavaju, preporuka je da delimično prednji deo bude zatvoren kako ne bi došlo do grebanja prstića pri prvim, ne još spretnim koracima.

Anatomski oblik i uložak će obezbediti rasterećenje unutrašnjeg svoda dečijeg stopala čime će im biti olakšano duže hodanje, trčanje i igranje.

Kako uglavnom hodamo po tvrdim podlogama kao što su asfalt, beton, parket, pločice i slično, idealno je kada cipela ima mekani sloj izmđeu tabanice i đona koji amortizuje udarce i pritiske koji se javljaju pri hodu i stajanju.

Za boravak na plaži, kada je detetu neophodna obuća zbog vrelog peska ili oštrih kamenčića, najbolje se opredeliti za namenski napravljene sandale za plažu u kojima se dete može igrati i u vodi. Ovu vrstu obuće dete ne bi trebalo da nosi pri drugim aktivnostima.

Pogledajte našu onilne ponudu sandala i odaberite najlepši model 😉

Podeli na: 

Scroll to Top