fbpx

BESPLATNA DOSTAVA UZ PORUDŽBINE PREKO 4000 RSD. PORUČITE TELEFONOM 060 63 13 008 OD 10 -18h (PON-SUB)

Pretraži proizvode

Odabir veličine obuće

Za određivanje veličine obuće prilikom online kupovine, neophodno je prvo odrediti dužinu stopala.

Kako izmeriti dužinu stopala?

1. Postavite papir na tvrdu podlogu poda i neka dete stane boso na njega ili sa čarapom ukoliko će obuću nositi sa čarapama. Noga treba da stoji pravo a dete da bude mirno.
2. Olovkom pažljivo ili iscrtajte konturu stopala ili uz pomoć ravnog predmeta izvucite ravne, paralelne linije najudaljenijih tački stopala – krajnjeg dela pete i velikog prsta (korak 2. na slici).
Kako stopala često nisu iste dužine, uradite to za oba stopala.
3. Lenjirom ili metrom izmerite rastojanje.

Kako odrediti odgovarajuću veličinu obuće?

Brojevi obuće su različitih dužina u zavisnosti od proizvođača ili proizvodne linije pa se za istu dužinu stopala može razlikovati veličina. Za što preciznije određivanje veličine napravili smo tabelu sa tačnim merama gazišta.
Za svaku vrstu obuće treba proveriti veličinu jer se čak i od istog proizvođača može razlikovati veličina za cipele i patike.

1. Na izmerenu dužinu stopala se dodaje neophodno rastojanje a za svaku liniju obuće je navedeno kao napomena iznad tabele.
2. U zavisnosti od raspona unutar tabele i raspona koji se dodaje, odredite veličinu koja će detetu biti komotna da ima prostora za dalji rast stopala ali ni da ne bude prevelika kako bi se dete neometano kretalo.

Scroll to Top